Posted on

Commodity Futures Trading Commission ( CFTC ) säger att den har problem med att hitta en man som heter Benjamin Reynolds, en person som påstås ansvara för ett bitcoinstöld på 147 miljoner dollar eller mer.

CFTC försöker hitta en påstådd bedrägeri som är MIA

Reynolds inledde först bedrägeriet 2017. Som chef för cryptocurrency-investeringsföretaget Control Finance i Storbritannien försökte Reynolds initialt att få folk ombord genom att garantera en avkastning på 45 procent eller mer på vad de investerade. Detta borde ha varit den första röda flaggan för alla som vill engagera sig.

Som vi har sett tidigare är det inget i kryptoutrymmet som någonsin kan garanteras. Heck, det finns inget som kan garanteras när det gäller investeringsperioden , även om krypto förmodligen är ännu mindre stabil jämfört med aktier, obligationer och andra värdefulla tillgångar. Cryptocururrency har visat avancerad volatilitet tidigare, vilket innebär att de är lika kapabla att krascha som de är att blomstra och flyga genom rymden.

2017, till exempel, såg bitcoin-handeln vid dess högsta tid på nästan $ 20 000, men året därpå föll valutan med mer än 70 procent när Thanksgiving hade rullat runt. Vete och smärta kände nästan alla som valt att investera under de senare månaderna, men tyvärr är detta ibland spelets namn när det gäller digitala tillgångar.

Domstolens dokument tyder på att de initiala investeringsresultaten som Control Finance hade framfört var positiva och gav kunderna tillfredsställelse. Företaget var emellertid inte ansvarigt för någon av handeln och fick inte avkastning på dessa branscher, så vilka ekonomiska resultat gjorde kunderna så nöjda och vem var den ansvariga parten?

Ursprungligen verkade företaget från maj till september 2017. Under den sista månaden tog företaget beslutet att stänga av, men i detta skede hade chefer samlat mer än 22 000 bitcoin-enheter från intetanande kunder. I sitt beslut att stänga lägger företaget fram ett meddelande om att alla deras kunders pengar var säkra och skulle återlämnas i rätt tid. Tja, det har gått tre år, och ingen har sett ens ett nickel av sina pengar.

Rättsliga meddelanden kommer

Efter många klagomål beslutade CFTC äntligen att agera mot Reynolds och Control Finance och hävdade att företaget fungerade genom skumma taktiker och byggde en bedrägeri som var värd mer än $ 140 miljoner när 2017 slutade. Eftersom Reynolds saknas i aktion har CFTC inte haft något annat val än att lämna lagliga meddelanden genom tidningslistor i Storbritannien där han påstås ha sitt säte, i hopp om att han får vind i sitt „önskade tillstånd“ på detta sätt.

Byrån säger att den kommer att lämna in en allmän motstånd mot Reynolds i slutet av augusti i år.