Posted on

Världens största kryptotillgångshanterare, Grayscale, har orsakat uppståndelse på kryptomarknaden idag genom att tillkännage en heltidsnivå på 1,05 miljarder dollar i nya kryptoinvesteringar under tredje kvartalet 2020.

Grayscales Bitcoin Trust, som är den överlägset största portföljen, har registrerat en genomsnittlig veckovis investering på 55,3 miljoner dollar, följt av Bitcoin Revolution på 15,6 miljoner dollar. Digital Large Cap Fund kom på tredjeplatsen till 3,5 miljoner dollar, vilket ger det totala veckovisa genomsnittet 80,5 miljoner dollar.

Grayscale skrev på Twitter:

”Vi registrerade just vårt största kvartalsinflöde någonsin över 1,0 miljarder dollar under 3Q20, vilket gjorde det till det tredje rekord kvartalet i rad. YTD-investeringar i Grayscale-produktfamiljen har överträffat 2,4 miljarder. ”

Nyheten har tagits emot väl i kryptosamhället med många toppanalytiker och kryptoinvesterare som säger att denna köpnivå är extremt hausse, särskilt för Bitcoin och Ethereum.

Överraskande nog är 84% av köparna enligt Grayscale institutionella investerare och särskilt hedgefonder som till synes har köpt och ökat sina kryptoportföljer i tystnad.

”Majoriteten av investeringen (84%) kom från institutionella investerare, dominerade av hedgefonder.”

Grayscales tillkännagivande är den senaste stapellistan över utvecklingen på kryptomarknaden som indikerar exponentiellt förtroende för Bitcoin som en butik med värde. Inte bara har Grayscales AUM ökat från 1,9 miljarder dollar till 4,7 miljarder dollar hittills, men dess Bitcoin Trust har noterat den snabbaste tillväxten på 719,3 miljoner dollar.

„Om Trust jämfördes med globala ETP och ETF med över $ 1 miljarder AUM i början av året, skulle det rankas som den tredje snabbast växande produkten YTD med en AUM-ökning på cirka 147%.“

Den totala mängden Bitcoin som köpts via gråskala står nu för 77% av den nyligen utvunna Bitcoin-leveransen. Grayscale tillade också att resten av dess alternativa produkter, inklusive Bitcoin Cash och Litecoin, också har upplevt ökad tillväxt och svarade för 31% av det totala inflödet under tredje kvartalet 2020.

Svårt att inte vara tjurig

Gråskalanyheter följer i takt med de stigande institutionella investeringarna i Bitcoin, särskilt den senaste investeringen på 115 miljoner dollar från Stone Ridge .

Square och MicroStrategy har också bidragit till den hausseartade känslan på kryptomarknaden och särskilt Squares 50 miljoner dollar BTC-investering som utan tvekan pressade BTC över 11 000 dollar .

Enligt Bitcoin Partisan och Morgan Creeks medgrundare Anthony Pompliano indikerar de